Obec KokoryObec Kokory Olomoucký kraj
Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Kokorský gulášfest

Kokorský gulášfest



Datum konání:
4.7.2015

Občanské sdružení „SOUSEDÉ“
a Římskokatolická farnost Kokory 

pořádají

dne 4. července 2015

na Starém hřišti pod Bramborem

„KOKORSKÉ GULÁŠFEST“   

Propozice a podmínky pro soutěžící

Přihlášení:

-        do kvalifikace se mohou přihlásit profesionální i amatérské týmy s maximálním počtem 7 lidí v týmu, uzávěrka přihlášek 04. 07. 2015

-        nutno podat přihlášku viz. příloha

-        do poznámky uvést název soutěžního týmu

Zadání soutěže:

-        tým musí uvařit minimálně 5 litrů kotlíkového guláše na otevřeném ohni během
4 hodin, jedna porce pro porotu a zůstatek mohou prodat ve vlastní režii

-        podmínkou pro všechny týmy je cena porcí (cena max. 80 Kč)

(prodej soutěžního guláše bude zahájen od uvaření guláše, za tento prodej se neplatí žádný poplatek)

-        soutěžící musí guláš uvařit až na místě (tzn. ne předvařený), suroviny musí být řádně očištěné, nakrájené a vychlazené, maso může být i naložené

-        teplota soutěžního guláše, nesmí při výdeji klesnout pod 60 °C

-        tým zajistí: suroviny, pracovní nářadí, stan a dekoraci na výzdobu stánku - není podmínkou, pracovní stůl, kotlík a dřevo, lopatu na písek, jednorázové nádobí pro případný prodej, úklid stánkového prostoru po akci do původního stavu

Jiné podmínky:

-        soutěžící nesmí svým stánkem propagovat jakékoli zboží, politické strany, apod.

-        soutěžící nese všechna rizika spojená s přípravou, prodejem a provozem stánku

-        soutěžící je povinen dodržovat hygienické zásady

-        soutěžící musí mít doklad o původu suroviny

 

Pořadatel zajistí

-        tekoucí pitnou vodu

-        vyznačení prostor, kde budou soutěžící vařit – každý soutěžní tým bude mít k dispozici prostor cca 5 x 5 m

-        písek na podklad pro ohniště, kolečka na písek

-        hodnotící komisi

-        slavnostní vyhodnocení a odměnění nejlepších

-        kulturní a doprovodný program po celou dobu trvání akce (10:00– 2:00)

Hodnocení

-        na hodnocení gulášů se budou podílet dvě komise: pořadateli určená komise a porota složená s návštěvníků (laická veřejnost)

-        komisař bodově hodnotí: výzdobu stánku a vlastnosti guláše (barvu a vzhled, maso a jiné suroviny, chuť a vůni)

-          hodnocení bude probíhat podle kritérií Mistrovství ČR ve vaření kotlíkových gulášů

Vlastnost

Maximum bodů

Dobrý

Velmi dobrý

výborný

Vzhled stánku

10

1 - 3

4 - 7

8 - 10

Barva a vzhled guláše

10

1 - 3

4 - 7

8 - 10

Maso a jiné suroviny

10

1 - 3

4 - 7

8 - 10

Chuť a vůně guláše

30

1 - 9

10 - 20

21 - 30

Barva a vzhled guláše dle druhu masa:

zvěřina – tmavě hnědá, hovězí – červeno-hnědá, vepřový, telecí – červený až do oranžova.

 

Ocenění výherců

Obě poroty vyhodnotí první tři místa, která budou odměněna věcnými cenami.

 

Časový harmonogram

  9:00 – 9:30        Prezence soutěžících a prodejců a přidělování míst, stavění stánků

  10:00                  SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ

  10:00 – 14:00   Vaření soutěžního guláše

  18:00                  Vyhlášení výsledků soutěže

  19:00                  Taneční zábava se skupinou „JURIN“

 

Zásady požární ochrany

Elektrická energie:

-        vzhledem k složitému připojení na el. proud, si soutěžící v příp. potřeby zajistí vlastní zdroj (pořadatel z důvodu zajištění doprovodného programu nemůže zajistit dostatek přípojek)

-        el. vodiče musí být chráněny před poškozením, pokud jsou umístěny v prostoru pohybu návštěvníků musí být vedeny nad zemí min. 2,2 m nebo na zemi v chráničce

 

Při nedodržení těchto zásad požární ochrany, si pořadatel vyhrazuje právo soutěžícího či prodejce jiného sortimentu vykázat z areálu.

 

 

Přihláška

Propozice a podmínky pro soutežící